2013. március 22., péntek

Orchidea szelet



Orchidea szelet:
Hozzávalók:
Tészta:

10 dkg margrain
5 dkg porcukor
3 tojássárgája
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só
2 dl tejföl
2 ek kakaó
Máktöltelék:
20 dkg őrölt mák

10 dkg porcukor
1 reszelt alma
késhegynyi fahéj
reszelt fél citromhéj
1 dl forró tej
Kókuszkrém:
3 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
Vaníliakrém:
1/2 l tej
2 cs vaníliás puding – főzős
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
Tetejére:
kevés őröletlen mák
kókuszreszelék
Elkészítése:
A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom.
A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek. A fehér tészta egyik felét kinyújtom, és kizsírozott tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza.
A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat.
Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet.
3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket. A krémet langyos  margarinnal lágyítom. Rákenem a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap.
Minden tésztalapot megszurkálok villával. Így összeállítva sütjük ki. Majd előmelegített sütőben megsütöm.
Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt krémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.

Így állítjuk össze tehát a süteményt: fehér tészta - mák - fehér tészta - kókusz - barna tészta - vaníliakém.
sütési hőfok: 180°C sütési idő: 40 perc
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x32 cm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése