Rumos meggyleves:
Hozzávalók 4 főre: 1 üveg meggybefőtt, 1 db egész fahéj vagy ízlés szerint 2 kiskanál őrölt fahéj, 5 – 6 db szegfűszeg vagy 3 kiskanál őrölt szegfűszeg, 3 dl főzőtejszín,
2 evőkanál finomliszt, 1 kiskanál rumaroma, 1 csomag vaníliás cukor
Díszítés: 1 flakon tejszínhab
Elkészítése: Kb.30 perc
Hozzávalók 4 főre: 1 üveg meggybefőtt, 1 db egész fahéj vagy ízlés szerint 2 kiskanál őrölt fahéj, 5 – 6 db szegfűszeg vagy 3 kiskanál őrölt szegfűszeg, 3 dl főzőtejszín,
2 evőkanál finomliszt, 1 kiskanál rumaroma, 1 csomag vaníliás cukor
Díszítés: 1 flakon tejszínhab
Elkészítése: Kb.30 perc
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felforraljuk, fahéjjal,
szegfűszeggel és vaníliás cukorral ízesítjük.
Pár perc forralás után eltávolítjuk az egész fűszerdarabokat, majd fél liter vízzel elkevert tejszínes, lisztes habarással behabarjuk.
Pár perc forralás után eltávolítjuk az egész fűszerdarabokat, majd fél liter vízzel elkevert tejszínes, lisztes habarással behabarjuk.
A meggyet és a rumaromát hozzáadjuk a forró leveshez és
lehűtjük.
Tejszínhabbal tálaljuk.
Tejszínhabbal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése