2013. október 16., szerda

Rumos meggyleves



Rumos meggyleves:
Hozzávalók 4 főre:
1 üveg meggybefőtt, 1 db egész fahéj vagy ízlés szerint 2 kiskanál őrölt fahéj, 5 – 6 db szegfűszeg vagy 3 kiskanál őrölt szegfűszeg, 3 dl főzőtejszín,
2 evőkanál finomliszt, 1 kiskanál rumaroma, 1 csomag vaníliás cukor
Díszítés: 1 flakon tejszínhab
Elkészítése: Kb.30 perc
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliás cukorral ízesítjük.
Pár perc forralás után eltávolítjuk az egész fűszerdarabokat, majd fél liter vízzel elkevert tejszínes, lisztes habarással behabarjuk.
A meggyet és a rumaromát hozzáadjuk a forró leveshez és lehűtjük.
Tejszínhabbal tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése