Dán húsgombócleves:
Hozzávalók 4 főre: 50 dkg sertés vagy marha darált hús, 20 dkg gomba,
1 fej fokhagyma, csipet só, csipet bors, csipet kakukkfű, 2 db tojás, 10 dkg liszt,
4 db sárgarépa, 10 dkg zeller, ½ db póréhagyma, 4 db burgonya,
Hozzávalók 4 főre: 50 dkg sertés vagy marha darált hús, 20 dkg gomba,
1 fej fokhagyma, csipet só, csipet bors, csipet kakukkfű, 2 db tojás, 10 dkg liszt,
4 db sárgarépa, 10 dkg zeller, ½ db póréhagyma, 4 db burgonya,
1 csokor
petrezselyemzöld, ízlés szerint ételízesítő
Elkészítése: A sertéshúst a gombával
és a fokhagymával együtt háromszor átdaráljuk, hogy pépes legyen. (Turmix
gépben is pépesre darálhatjuk.)
Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzákeverjük a tojást és legvégül a lisztet. Apró húsgolyókat formázunk belőle.
Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzákeverjük a tojást és legvégül a lisztet. Apró húsgolyókat formázunk belőle.
1,5 liter vizet felforralunk. Mikor
felforr, beletesszük a húsgolyókat. A keletkező habot leszedjük. A vizet
pótoljuk.
A sárgarépát, zellert, póréhagymát és a burgonyát megtisztítjuk és apró szeletekre vágjuk, és a leveshez adjuk. Sóval, borssal, ízlés szerint ételízesítővel ízesítjük és lassú tűzön 40 – 45 perc alatt készre főzzük. Petrezselyemzölddel tálaljuk.
A sárgarépát, zellert, póréhagymát és a burgonyát megtisztítjuk és apró szeletekre vágjuk, és a leveshez adjuk. Sóval, borssal, ízlés szerint ételízesítővel ízesítjük és lassú tűzön 40 – 45 perc alatt készre főzzük. Petrezselyemzölddel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése