Gomba-borsó-tojás
pörkölt:
Hozzávalók 4 főre:
A pörkölthöz: 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 280 g csiperke vagy sampion gomba,
2 marék zöldborsó, 6 db tojás, ízlés szerint só, 1 csapott kávéskanál őrölt fehér bors,
1 csapott kávéskanál őrölt fekete bors, 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika, ételízesítő
1 kis doboz tejföl (20%-os)
A pörkölthöz: 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 280 g csiperke vagy sampion gomba,
2 marék zöldborsó, 6 db tojás, ízlés szerint só, 1 csapott kávéskanál őrölt fehér bors,
1 csapott kávéskanál őrölt fekete bors, 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika, ételízesítő
1 kis doboz tejföl (20%-os)
A tésztához:
500 g
tészta – szarvacska (szárazon), 1 evőkanál só, víz, egy kis olaj
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és 4 felé vágjuk. A tésztát forrásban lévő sós, olajos vízben puhára főzzük, leszűrjük, félre tesszük.
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és 4 felé vágjuk. A tésztát forrásban lévő sós, olajos vízben puhára főzzük, leszűrjük, félre tesszük.
A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk és kevés
olajon üvegesre pároljuk.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, hozzáadjuk a
gombát és még egy keveset kevergetve pirítunk rajta.
Beletesszük a zöldborsót is (fagyasztott is jó, rögtön mehet
bele), keverünk rajta még egyet-kettőt, majd pirospaprikával színezzük, persze
félrehúzzuk a tűzről eközben.
Elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, vagy
kicsivel többel. És puhára főzzük.
Mikor a gomba és a borsó puha (rövid idő alatt kész van) belekeverjük a tejfölt, de nem csak úgy "ímmel-ámmal”. Először a tejfölt egy tányérban
elkeverjük, keverünk hozzá a pörköltszaftból, a pörköltet lehúzzuk a tűzről,
beleöntjük a keveréket, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre és felforraljuk.
A főtt tojást hozzákeverjük, forralunk rajta még egyet, megkóstoljuk, ha
szükséges fűszerezzük még és kész. Főtt tésztával és kovászos uborkával
kínáljuk.
(http://aprosef.hu/gomba_borso_tojas_porkolt_recept)
(http://aprosef.hu/gomba_borso_tojas_porkolt_recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése