2013. október 16., szerda

Gomba-borsó-tojás pörkölt



Gomba-borsó-tojás pörkölt:
Hozzávalók 4 főre:
A pörkölthöz:
1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 280 g csiperke vagy sampion gomba,
2 marék zöldborsó, 6 db tojás, ízlés szerint só, 1 csapott kávéskanál őrölt fehér bors,
1 csapott kávéskanál őrölt fekete bors, 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika, ételízesítő
1 kis doboz tejföl (20%-os)
A tésztához: 500 g tészta – szarvacska (szárazon), 1 evőkanál só, víz, egy kis olaj
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és 4 felé vágjuk. A tésztát forrásban lévő sós, olajos vízben puhára főzzük, leszűrjük, félre tesszük.
A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, hozzáadjuk a gombát és még egy keveset kevergetve pirítunk rajta.
Beletesszük a zöldborsót is (fagyasztott is jó, rögtön mehet bele), keverünk rajta még egyet-kettőt, majd pirospaprikával színezzük, persze félrehúzzuk a tűzről eközben.
Elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, vagy kicsivel többel. És puhára főzzük.
Mikor a gomba és a borsó puha (rövid idő alatt kész van) belekeverjük a tejfölt, de nem csak úgy "ímmel-ámmal”. Először a tejfölt egy tányérban elkeverjük, keverünk hozzá a pörköltszaftból, a pörköltet lehúzzuk a tűzről, beleöntjük a keveréket, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre és felforraljuk. A főtt tojást hozzákeverjük, forralunk rajta még egyet, megkóstoljuk, ha szükséges fűszerezzük még és kész. Főtt tésztával és kovászos uborkával kínáljuk.
(http://aprosef.hu/gomba_borso_tojas_porkolt_recept




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése