2013. október 22., kedd

Bolognai spagetti


Bolognai spagetti:
Hozzávalók 4 adagra:
A szószhoz:
4 evőkanál olívaolaj (az étolaj is jó), 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 50 ml víz, 3 csipet só, őrölt fekete bors, 1 púpozott teáskanál oregánó,
1 púpozott teáskanál bazsalikom, 50 dkg sertés darált hús, 20 dkg sűrített paradicsom,
1 kis konzerv gomba, 2 szál répa
A tésztához: 2 l víz, 1 kiskanál só, 50 ml étolaj, 30 dkg száraz spagetti tészta
A tetejére: sajt
Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. A répát megtisztítjuk, meghámozzuk és apróra vágjuk a gombával együtt. És hozzá adjuk a húshoz. Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.
VAGY egy jénai tálba rétegelve bele tesszük és össze sütjük. Tészta, hús, tészta, tejfölt és sajt ilyen sorrendben rakjuk a tálba és addig sütjük 180 fokon míg a sajt jól rá nem olvad.
(http://aprosef.hu/bolognai_spagetti



 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése