2013. október 17., csütörtök
Székelykáposzta
Székelykáposzta:
Hozzávalók 6 adagra:
A pörkölthöz: 700 g sertés apróhús, 6 evőkanál étolaj,
2 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kg savanyú káposzta, 300 ml víz,
fél teáskanál őrölt köménymag, fél teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, só
A habaráshoz: 1 kis dobozos tejföl, 30 g liszt
Elkészítése:
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.
A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk – kb. 40 perc alatt.
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utána ízesítjük sóval.
Elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz – hőkiegyenlítés céljából. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.
(http://aprosef.hu/szekelykaposzta_recept)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése