Hozzávalók (4 adaghoz):
A húshoz: 50 dkg csirkemell filé, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, fűszerpaprika ízlés szerint, szegfűszeg ízlés szerint, szerecsendió ízlés szerint,
fehérbors ízlés szerint, 1 késhegynyi gyömbér (elhagyható), 1 késhegynyi fahéj (elhagyható)
A sajtmártáshoz:
10 dkg reszelt trappista sajt, 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre sütjük.
A húst megmossuk, közepes méretű kockákra vágjuk, az ízlés szerinti arányokban elkevert fűszerekkel összeforgatjuk, és a hagymához tesszük.
Közepes lángon hagyjuk, hogy a csirkemell kérget kapjon, majd
Eközben elkészítjük a mártást: A tejszínt és a sajtkrémet egy lábasban összemelegítjük, majd hozzáöntjük a liszttel csomómentesre kevert tejet.
Ha a mártás kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a lereszelt sajtot is. Hagyjuk, hogy a sajt teljesen beleolvadjon a mártásba, majd elzárjuk a tüzet.
Közben a húsról levesszük a fedőt, és további 5 percig sütjük, majd a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.
Én sült krumplival tálaltam de, lehet mellé párolt rizst is készíteni.
http://www.nosalty.hu/recept/fuszeres-csirkemell-kockak-sajtmartassal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése