Gyros tál –
csirkéből:
Hozzávalók (3 adaghoz):50 dkg csirkemell filé, 50 dkg hasábburgonya, 2 – 3 db paradicsom, 1 db kígyóuborka, 1 kis doboz tejföl,160 g majonéz, 1 késhegynyi
cukor, só ízlés szerint, szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint, olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Sült csirke fűszersóval bedörzsöljük, 10-15 percig állni hagyjuk.
A zöldségeket felvágjuk, félretesszük.
Hozzávalók (3 adaghoz):50 dkg csirkemell filé, 50 dkg hasábburgonya, 2 – 3 db paradicsom, 1 db kígyóuborka, 1 kis doboz tejföl,
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Sült csirke fűszersóval bedörzsöljük, 10-15 percig állni hagyjuk.
A zöldségeket felvágjuk, félretesszük.
A mártáshoz összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a cukorral
és a sóval.
A húst kevés olajon először lassú lángon sütjük kb. 10 percig, majd erősebbre véve a lángot kérget sütünk rá.
A krumplit forró olajban kisütjük, majd azonnal tálalunk.
A húst kevés olajon először lassú lángon sütjük kb. 10 percig, majd erősebbre véve a lángot kérget sütünk rá.
A krumplit forró olajban kisütjük, majd azonnal tálalunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése