2014. április 30., szerda

Intelligens krémes

Intelligens krémes:
Hozzávalók:
8 tojás, 30 dkg cukor, 15 dkg margarin, 10 kanál liszt, 6 csomag vaníliás cukor, 1 liter tej, csipet só
Elkészítés:
1. A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük.
2. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet, csipet sót.
3. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
4. Hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk(235°C), majd takarékra vesszük(35°C), és 1 és negyed óra alatt készre sütjük (a sütőt sülés közben nem szabad kinyitni).
Nagyon klassz, mert alul marad a tészta rész, azután a krémes és felül a habos rész.
Tanácsok:
Nekem le kellett takarni fóliával, mert az első 20 percben már szint is kapott a teteje.
Langyosan még kicsit folyós a krém, de ha a hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, úgy vágható, mint a krémes!
TILOS KINYITNI A SÜTŐAJTÓT közben! (Mert össze esik mint a piskóta)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése