2015. március 16., hétfő

Piskótatekercs - krémsajttal

Piskótatekercs - krémsajttal:
Hozzávalók
6 főre, előkészület: 20 perc, sütés: 15 perc
6 egész tojás, 6 púpozott evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 citrom héja,
lekvár, krémsajt vagy puding tölteléknek
Elkészítés:
  1. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük 20 perccel a sütés előtt.
  2. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 10 percig a robotgép habverő részével keverjük.
  3. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-porcukros masszához.
  4. Végül a reszelt citromhéjat is keverjük hozzá a tésztához.
  5. A sütőpapírral kibélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével  tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Ezután 10 percig sütjük (tűpróba!).
  6. A kész piskótát konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést  háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve, hagyjuk a piskótát kihűlni.
    A kihűlt piskótát a konyharuhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral, és tálra tesszük, majd felszeleteljük. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése