2015. május 27., szerda

Bounty szelet



Bounty szelet:
Hozzávalók:

30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 8 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, citromhéj, 1 csomag vanília ízű pudingpor, kakaópor, 4 dl tej, kókuszreszelék, csipet só
Elkészítése:
Elkészítjük a pudingport 4 dl tejjel.
A margarint gépi habverővel simára keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A sütőport a liszttel és a csipet sóval elkeverjük. A tojásos masszához keverjük a sütőporos lisztet.
Ennek a masszának a negyedét külön vesszük és kakaóport szitálunk bele.
A sárgán maradt masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rákanalazzuk a kakaós masszát és márványozzuk. Ennek a tetejére osszuk el a pudingot és azt is márványozzuk (én villával csináltam)
180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, még forrón szórjuk meg bőven kókuszreszelékkel.
36 * 27 cm-es tepsiben sütöttem. 
Ha nagyon krémesre szeretnénk, akkor keverhetünk 2 pudingot 8 dl tejjel is :)
Nagyon finom, puha, omlós kevert tészta.
Megjegyzés:
Az eredeti recept nem főzős pudingport ír, de én főzős pudinggal készítettem és nem volt vele gond.

http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=27341894 






Nyuszi torta


Nyuszi torta:
Hozzávalók:

Piskótához:
3 db tojás, csipet só, 3 evőkanál víz, 120 g cukor, 110 g liszt, 10 g ét kakaópor, 9 g sütőpor
Krémhez:
1 csomag vaníliás puding, 0,5 liter tej, 4 evőkanál cukor, 2 dl tejszín
Díszítéshez:
csoki drazsé, gumicukor
Előkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük.
A tortaformát fóliával kibéleljük. (Én 17 cm átmérőjű kis kapcsos formát használtam.)
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. (gépi mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
A sárgájához hozzáadunk 3 evőkanál vizet és 120 g cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
Majd a cukros sárgájához hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet, elkeverjük. (Ezt is mixerrel, lassan, majd gyors fordulaton.)
Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét, és most már csak finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
Az előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük. (Ha esetleg a teteje nagyon pirulni kezdene, fóliával letakarjuk. Nekem nem volt rá szükség.)
Krém:
A pudingporból, tejjel és cukorral a szokásos módon pudingot főzünk, hűtjük.
Közben gépi mixerrel felverjük a tejszínt.
A pudingból egy evőkanálnyit egy kis zacskóba teszünk. A habból úgyszintén, majd a többi pudingot a habbal összekeverjük.
Sütemény összeállítása:
A piskóta „kissé kicsúcsosodó” tetejét levágtam, majd félbevágtam. (Így két körlapot kaptam. Plusz a kis csúcsos tetőt, amit félreraktam.)
Az alsó kör lesz a nyuszi feje.
A felső körből egy íves részt levágtam (ez lesz a füle) a levágott részt rátettem a vágással szembeni oldalra és azt is levágtam. Így lett meg a két füle, és a középső rész, a nyakkendője.
A fülek aljából kicsit levágtam, hogy jobban illeszkedjenek a fejhez. (A levágott részt félretettem)
A krémmel az archoz ragasztottam a füleket és a nyakkendőt, majd bevontam az egészet a krémmel.
Végül díszítettem.
Megjegyzés:
A cukorkát a nyakkendőre és az arcra, csak fogyasztás előtt tegyük rá, mert a cukormáz a pudingos krémen megolvad.
http://www.mokuslekvar.hu/nyuszitorta/
http://www.mokuslekvar.hu/konnyu-husveti-nyuszitorta-videoval/ http://www.mindenegybenblog.hu/unnepi-etelek-italok/nyuszitorta-lepesrol-lepesre-fotokkal 



 


Gesztenyekocka



Gesztenyekocka:
Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 10 dkg margarin, 6 evőkanál finomliszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor, csipet só
A krémhez:
1 csomag vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 25 – 30 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 50 dkg gesztenyemassza, 2 evőkanál rum
A tetejére:
kb. 4 – 5 dl felvert habtejszín, díszítésnek kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük.  Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral, csipet sóval és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
Egy kb. 31 * 24cm tepsiben, sütőpapíron megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt.
A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és  hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel, a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.
Összeállítás: A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és kakaóporral díszíthetjük. Minimum pár órát állni hagyjuk, és forró vizes késsel szeleteljük.
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=34136036