Hozzávalók 4 adagra:
A leveshez:
3 db cukkini, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 csipet só, 2 csipet őrölt feketebors,
1 liter víz,
1 evőkanál petrezselyemzöld
A betéthez:
1 db csirkemell filé, 1 csipet só, 1 csipet őrölt feketebors, 1 teáskanál mustár,
2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Felaprítjuk a vörös és a fokhagymát, illetve kockákra vágjuk a cukkinit.
Kevés olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és fél perc párolás után a cukkinit is.
Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve közepes lángon 20 percig főzzük.
Miközben a leves fő, apró kockákra vágjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és magas lángon megsütjük a húst.
20 perc után botmixerrel pürésítjük a levest, majd egy merőkanálnyit kiveszünk belőle, amiben alaposan elkeverjük a tejszínt és a tejfölt. Ha jól elkeveredett visszaöntjük a leveshez, illetve apróra vágott petrezselymet adunk hozzá és még 1 percig forraljuk.
Tálaláskor a levesbe rakjuk a csirkekockákat, vagy kis tálkában a leves mellé is adhatjuk.
Tipp: A cukkinit, brokkolival is lehet helyettesíteni.
http://aprosef.hu/tejszines_cukkinikremleves_csirkekockakkal_recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése