Betyár tokány 6 adagra:
Hozzávalók:
1 kg
sertéscomb, 15 dkg szalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 db paprika,
2 db paradicsom, 4 db vöröshagyma,2
dl vörösbor, só ízlés szerint, bors ízlés szerint,
őrölt fűszerkömény ízlés szerint, 3 teáskanál rozmaring, fokhagymapor ízlés szerint,
15 dkg zöldborsó, 6 db burgonya, 10 dkg gomba, 6 evőkanál olaj, 2 kiskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, 2 tk. rozmaringgal, leöntjük 2-3 kanál étolajjal, hogy ne száradjon ki. Ezután összeforgatjuk, és 1 napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a húst egy lábasban (Hozzávalók:
2 db paradicsom, 4 db vöröshagyma,
őrölt fűszerkömény ízlés szerint, 3 teáskanál rozmaring, fokhagymapor ízlés szerint,
15 dkg zöldborsó, 6 db burgonya, 10 dkg gomba, 6 evőkanál olaj, 2 kiskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, 2 tk. rozmaringgal, leöntjük 2-3 kanál étolajjal, hogy ne száradjon ki. Ezután összeforgatjuk, és 1 napra a hűtőbe tesszük.
Amíg a hús fő, kényelmesen előkészítjük a többi hozzávalót.
A szalonnát kockázzuk, megpirítjuk saját zsírján egy lábasban (kb.
Hozzáadunk még egy kk. rozmaringot, késhegynyi borsot, késhegynyi őrölt köményt, 1 kk. fokhagymaport, és fedő alatt összefőzzük.
A legvégén beletesszük a zöldborsót, az apróra kockázott krumplit és a gombát. 10-15 percig főzzük, és amikor a borsó és a krumpli is átfőtt, akkor a húshoz keverjük az egészet a nagyobbik lábasba. Még öt perc főzés együtt az ízek miatt, ellenőrizzük, hogy elég sós-e, és készen is van.
http://www.nosalty.hu/recept/betyar-tokany
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése