2015. december 16., szerda

Csirkemájas rizs

Csirkemájas rizs:
Hozzávalók 5 adagra:

1 fej vöröshagyma, 5 evőkanál olaj, 300 g csirke máj, 1 db sárgarépa,
1 db petrezselyemgyökér – fehérrépa, 100 g zöldborsó, 1 bögre rizs, 2 bögre víz,
200 g reszelt trappista sajt, só őrölt fekete bors, majoránna
Elkészítése:
A megpucolt vöröshagymát kockára vágom, majd 4 evőkanál olajon megpirítom.
Zöldségeket összevágom, hozzáadom a hagymához, majd fűszerezem, és tovább pirítom. Ha szükséges kevés vizet adok hozzá.
A félig megpárolt zöldségekhez hozzáadom a kockára vágott májat és tovább párolom, amíg a máj meg nem puhul. A kész ragut félreteszem.
Az 1 bögre rizshez, 2 bögre vizet kimérek, teszek bele egy csipet sót, 1 evőkanál olajat és felforralom. A forrásban levő vízhez hozzáadom a rizst. Fedő alatt, alacsony hőfokon, többször megkeverve készre párolom.
Ha elkészült a rizs, összekeverem a raguval, majd hozzáadom a reszelt sajt 1/3-át. Végül a maradék reszelt sajttal tálalom, és friss zöldfűszerekkel díszítem.
http://aprosef.hu/csirkemajas_rizs_recept





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése