2015. december 17., csütörtök

Csáki - rostélyos


Csáki - rostélyos:
Hozzávalók:

5 szelet 20 dkg-os rostélyos, 10 dkg zsír,
20 dkg hagyma, pirospaprika,
3 dl tejföl,
6 dkg liszt, kevés paradicsompüré,
só,
50 dkg lecsó,
5 db tojás,
10 dkg füstölt szalonna,
őrölt feketebors
Elkészítése:
A töltelék elkészítési módja a következő: a húsos szalonnát kis kockákra vágjuk,  egy serpenyőbe tesszük és addig pirítjuk, amíg a zsírját kiadta. Majd hozzáadunk 5 dkg apróra vágott hagymát. Ha szép sárgára pirult, hozzátesszük a lecsót, megsózzuk és kis ideig pároljuk. A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra és folyton keverve hagyjuk keményedni. Utána rászórunk 2 dkg lisztet, jól elkeverjük és félreállítjuk, hogy kihűljön. A rostélyosokat vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk, közepére szétkenjük az öt felé osztott  tölteléket. Széleit ráhajítjuk a töltelékre, hosszúkás alakúra összegöngyöljük és átkötjük őket egy zsineggel. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a rostélyosokat és sütőbe téve 20 percig sütjük. Utána a zsírból kiszedjük, a visszamaradt zsírban világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, elkeverjük, visszahelyezzük a rostélyosokat, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és befedve puhára pároljuk. Ha megfőtt, hozzáöntjük a tejfölből és lisztből készült habarást és még 10 percig főzzük. Egy mélyebb tál oldalára nagy vajas galuskát rakunk, mellé tálaljuk a rostélyosokat, amelyekről előbb levesszük a zsineget és végül ráöntjük a paprikás mártást. Idényben a konzervlecsó helyett friss paprikából, paradicsomból készítjük a tölteléket.
http://aprosef.hu/csaky_rostelyos_recept?_fb_user_fbu=470183023161653




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése