Hozzávalók 6 főre:
A tésztához:
A raguhoz:
5 evőkanál olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 közepes fej lilahagyma,
4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt köménymag, 5 csipet őrölt fehérbors,
1 evőkanál őrölt pirospaprika, 200 ml víz,
1 db paradicsom,
A rétegezéshez:
A tepsi kikenéséhez:
2 evőkanál vaj, 4 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A vörös-, és a lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd az olajon elkezdjük dinsztelni.
A dinsztelt hagymákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával. Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Beletesszük a babérlevelet és a gombát, felöntjük a maradék vízzel, majd az egészet készre főzzük.
Amikor minden megpuhult, a felesleges vizet elforraljuk róla, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Közepes lángon még addig forraljuk a ragut, amíg kissé be nem sűrűsödik.
Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Elhelyezünk benne egy sor tésztát, majd meglocsoljuk a raguval és megszórjuk reszelt sajttal. Így rétegezünk, amíg tartanak az alapanyagok.
A tetején tészta legyen, amire rákenjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal.
Kicsit hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben tudjuk szeletelni, és már tálalhatjuk is a darált húsos rakott tésztát.
http://aprosef.hu/daralt_husos_rakott_teszta_recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése