2015. december 16., szerda

Darált húsos rakott tészta

Darált húsos rakott tészta:
Hozzávalók 6 főre:
A tésztához:

500 g penne tészta
A raguhoz: 
5 evőkanál olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 közepes fej lilahagyma,
4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt köménymag, 5 csipet őrölt fehérbors,
1 evőkanál őrölt pirospaprika, 200 ml víz, 500 g sertés darált hús, 1 db TV paprika,
1 db paradicsom, 300 g gomba, 250 ml főzőtejszín
A rétegezéshez:
200 g reszelt sajt, 400 g tejföl
A tepsi kikenéséhez:
2 evőkanál vaj, 4 evőkanál zsemlemorzsa 
Elkészítése:
A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A vörös-, és a lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd az olajon elkezdjük dinsztelni.
A dinsztelt hagymákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával. Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Beletesszük a babérlevelet és a gombát, felöntjük a maradék vízzel, majd az egészet készre főzzük.
Amikor minden megpuhult, a felesleges vizet elforraljuk róla, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Közepes lángon még addig forraljuk a ragut, amíg kissé be nem sűrűsödik.
Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Elhelyezünk benne egy sor tésztát, majd meglocsoljuk a raguval és megszórjuk reszelt sajttal. Így rétegezünk, amíg tartanak az alapanyagok.
A tetején tészta legyen, amire rákenjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. 210 C fokos sütőben arany barnára sütjük.
Kicsit hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben tudjuk szeletelni, és már tálalhatjuk is a darált húsos rakott tésztát.
http://aprosef.hu/daralt_husos_rakott_teszta_recept





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése