Hozzávalók 1 tortához:
A linzerhez:
30 g porcukor,
A krémhez:
500 g natúr joghurt,
2 db tojás,
Elkészítése:
Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot, és a hideg vajat összegyúrjuk.
Az elkészült linzertésztát egy kerek,
Egy tálba mérjük a natúr joghurtot, kristálycukrot, étkezési keményítőt, egész tojást. Belereszeljük a citrom héját, belenyomjuk a levét, és alaposan összekeverjük habverővel, vagy akár botmixert is használhatunk. Végül hozzákeverjük az olvasztott vajat is.
A keveréket az elősütött, kihűlt linzerlapra öntjük, majd légkeverés nélkül, 170 C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Ha kisült, minimum két órán át hűtsük le hűtő hidegre. Hidegen kínáljuk!
http://aprosef.hu/sult_joghurttorta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése