2015. december 16., szerda

Sült joghurttorta

Sült joghurttorta:
Hozzávalók 1 tortához:
A linzerhez:

30 g porcukor, 60 g vaj, 90 g liszt
A krémhez:
500 g natúr joghurt, 170 g cukor, 33 g étkezési keményítő (kukorica keményítő is jó),
2 db tojás, 75 g olvasztott vaj, 0,5 db citrom reszelt héja, 0,5 db citrom leve
Elkészítése:
Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot, és a hideg vajat összegyúrjuk.
Az elkészült linzertésztát egy kerek, 22 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt.
Egy tálba mérjük a natúr joghurtot, kristálycukrot, étkezési keményítőt, egész tojást. Belereszeljük a citrom héját, belenyomjuk a levét, és alaposan összekeverjük habverővel, vagy akár botmixert is használhatunk. Végül hozzákeverjük az olvasztott vajat is.
A keveréket az elősütött, kihűlt linzerlapra öntjük, majd légkeverés nélkül, 170 C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Ha kisült, minimum két órán át hűtsük le hűtő hidegre. Hidegen kínáljuk!
http://aprosef.hu/sult_joghurttorta  






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése