Frankfurti leves
Frankfurti
leves:
Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta, 3-4 közepes burgonya,
2 pár virsli,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál majoránna, ételízesítő, só, bors ízlés szerint, 1 kávéskanál
pirospaprika, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl
Elkészítése:
A csíkokra vágott kelkáposztát kevés zsiradékon megpárolom, hozzáadom a
majoránnát, ételízesítőt, sót, borsot majd egy kevés fűszerpaprikát. Felöntöm
annyi vízzel, hogy ellepje majd a kockákra vágott burgonyát beleteszem és
hagyom főni. Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, hozzáadom a karikákra
vágott virslit. Tejfölt adok, hozzá majd besűrítem fokhagymás világos
rántással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése