2013. július 8., hétfő

Frankfurti leves



Frankfurti leves:
Hozzávalók: 
1 kis fej kelkáposzta, 3-4 közepes burgonya, 2 pár virsli, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál majoránna, ételízesítő, só, bors ízlés szerint, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl
Elkészítése:
A csíkokra vágott kelkáposztát kevés zsiradékon megpárolom, hozzáadom a majoránnát, ételízesítőt, sót, borsot majd egy kevés fűszerpaprikát. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje majd a kockákra vágott burgonyát beleteszem és hagyom főni. Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, hozzáadom a karikákra vágott virslit. Tejfölt adok, hozzá majd besűrítem fokhagymás világos rántással. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése