Feketeerdő süti:
Hozzávalók (8 főre):
Tésztához:
6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor vagy barna cukor vagy méz, 6 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál kakaópor, ½ csomag sütőpor, csipet só
Meggyes töltelékhez:
1 üveg meggybefőtt, 1 főzős vaníliás pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor vagy barnacukor, reszelt csoki (a meggyes töltelék tetejére)
+ 1 főzős vaníliás pudingpor
Díszítésnek:
3 evőkanál vaníliás puding, reszelt étcsokoládé, felezett meggydarabok, esetleg tejszínhab
Előkészület: 20 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 15 perc, sütési hőfok: 180°C, sütési mód: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 23x36 cm
Hozzávalók (8 főre):
Tésztához:
6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor vagy barna cukor vagy méz, 6 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál kakaópor, ½ csomag sütőpor, csipet só
Meggyes töltelékhez:
1 üveg meggybefőtt, 1 főzős vaníliás pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor vagy barnacukor, reszelt csoki (a meggyes töltelék tetejére)
+ 1 főzős vaníliás pudingpor
Díszítésnek:
3 evőkanál vaníliás puding, reszelt étcsokoládé, felezett meggydarabok, esetleg tejszínhab
Előkészület: 20 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 15 perc, sütési hőfok: 180°C, sütési mód: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 23x36 cm
Elkészítés:
- A tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojás sárgákat.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóporral. Majd hozzákeverjük a masszához.
- Sütőpapírt teszünk a tepsibe amit kikenünk egy kis vajjal. (Pici lisztet szórhatunk bele.)
- Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Hűlésig félrerakjuk. Majd 2-felé vágjuk.
- A meggyes töltelékhez 1 üveg magozott meggyet a levével együtt, 1 evőkanál cukorral 5 percig főzzünk. (A leve kell, ha kihűlt.)
- A pudingot (tej helyett) a meggy levével a recept szerint megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
- Keverjük hozzá a kihűlt meggyet.
- A másik csomag pudingport
megfőzzük tejjel a recept szerint.
Rétegezzük a sütit: tészta, meggytöltelék, csoki reszelék, vaníliás pudingkrém, tészta. - A díszítés következik. Vaníliás pudingkrémmel vékonyan megkenjük a tetejét. Reszeljünk rá csokoládét. Tegyünk rá meggyszemeket félbe vágva.
- Ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt tehetünk rá tejszínhabot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése