2013. július 2., kedd

Feketeerdő süti



Feketeerdő süti:
Hozzávalók (8 főre):
Tésztához:
6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor vagy barna cukor vagy méz, 6 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál kakaópor, ½ csomag sütőpor, csipet só  
Meggyes töltelékhez:
1 üveg meggybefőtt, 1 főzős vaníliás pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor vagy barnacukor, reszelt csoki (a meggyes töltelék tetejére)
+ 1 főzős vaníliás pudingpor
Díszítésnek:
3 evőkanál vaníliás puding, reszelt étcsokoládé, felezett meggydarabok, esetleg tejszínhab
Előkészület: 20 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 15 perc, sütési hőfok: 180°C, sütési mód: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 23x36 cm

Elkészítés:
  1. A tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojás sárgákat.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóporral. Majd hozzákeverjük a masszához.
  3. Sütőpapírt teszünk a tepsibe amit kikenünk egy kis vajjal. (Pici lisztet szórhatunk bele.)
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Hűlésig félrerakjuk. Majd 2-felé vágjuk.
  5. A meggyes töltelékhez 1 üveg magozott meggyet a levével együtt, 1 evőkanál cukorral 5 percig főzzünk. (A leve kell, ha kihűlt.)
  6. A pudingot (tej helyett) a meggy levével a recept szerint megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
  7. Keverjük hozzá a kihűlt meggyet.
  8. A másik csomag pudingport megfőzzük tejjel a recept szerint.  
    Rétegezzük a sütit: tészta, meggytöltelék, csoki reszelék, vaníliás pudingkrém, tészta.
  9. A díszítés következik. Vaníliás pudingkrémmel vékonyan megkenjük a tetejét. Reszeljünk rá csokoládét. Tegyünk rá meggyszemeket félbe vágva.
  10. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt tehetünk rá tejszínhabot. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése