2013. július 16., kedd

Csirkés tarhonya



Csirkés tarhonya:
Hozzávalók:
2 db csirkecomb, 2 db csirkemell filé,  3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt kömény, őrölt piros paprika,só, olaj, 4-5 db krumpli, 3 db paradicsom, 3 db paprika,
250 g közepes tarhonya
Elkészítése: A vöröshagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk, beletesszük egy főzőedénybe, erre teszünk ízlés szerint sót, majd öntünk rá olajat. Jól elkeverjük és elkezdjük párolni a hagymát. A vöröshagyma szépen összeesett, ekkor ízesítem zúzott fokhagymával, egy kicsit elkeverem, teszek rá ízlés szerint őrölt köményt. És mivel még elég nedves a hagyma nem sistereg, hozzá teszem az őrölt piros paprikát. Majd a megmosott, előkészített csirke húst beleteszem és gyorsan átforgatom ezen a paprikás hagymán. (A combokat egészben hagyom, a csirkemell filéket nagyobb darabokra felkockázom.) Ezt nevezzük pörkölésnek. A klasszikus pörkölt az a pirospaprikás hagymás kicsit párolt húst jelenti.
A pörkölés után egy kis vizet adunk az ételhez. Célszerű mindig csak egy kicsi vizet alá öntve, viszonylag sűrűn megkeverve főzni.
Szezonjában lehet ízesíteni összedarabolt paprikával és paradicsommal.
Majd beleteszem a meghámozott és kockára vágott krumplikat és a tarhonyát. Felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi és fedő alatt hagyom hogy, megfőjön párszor át keverve. Ha kész tálalható kovászos uborkával vagy/és befőttel. Ki mivel szereti.
Tipp: Aki nem tarhonyát készít köretnek akkor mielőtt a húst beletennénk a pörköltünkbe kézi mixerrel össze mixelhetjük egy kicsit. Hogy a paprika és a paradicsom miatt ne legyen darabos az étel. 
Videós segítségek: 
http://www.youtube.com/watch?v=v6BcPtC0-78 – csirkepörkölt elkészítése
http://www.youtube.com/watch?v=5oRsD-7eWXY – hogyan daraboljunk fel egy egész csirkét 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése