2013. július 13., szombat
Sajtkrémmel töltött kifli
Sajtkrémmel töltött kifli:
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 dkg kevés tejben felfuttatott élesztő, 1 dl tej, 1 teáskanál só, ½ tojás, őrölt köménymag
Töltelék: 3 kisebb - tojás nagyságú burgonya, 6 dkg reszelt füstölt sajt, 4 dkg margarin, ½ tojás
Elkészítése:
A megadott anyagokat jól összedolgozzuk, majd 4 cipóra osztjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A cipókat egyenként tányér nagyságúra kinyújtjuk, és 8 darabra vágjuk. Megtöltjük a töltelékkel, megsodorjuk, ½ tojással megkenjük, köménymaggal, lenmaggal vagy sajttal megszórjuk, és aranysárgára megsütjük. (A kifliket felcsavarjuk, úgy hogy a hosszabbik csücskét kicsit megnyújtjuk csavarás közben.)
A tölteléket úgy készítjük, hogy a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, és áttörjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a margarint, és ½ tojással összeállítjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Vendégváráshoz, kellemes esti sörözéshez, borozáshoz könnyű tésztafalatkák.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése