2013. július 13., szombat

Egyszerű fasírt



Egyszerű fasírt:
Hozzávalók (25 db-hoz): 500 g sertés darált hús, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 2 db zsemle, só, fekete őrölt bors, őrölt pirospaprika
A beforgatáshoz: zsemlemorzsa
A sütéshez: étolaj
Elkészítése:
1. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát. 

2. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. 

3. A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan. 

4. Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá. 

5. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem). 

6. A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg. 

7. Végül nem túl forró olajban süssük ki. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése