Egyszerű fasírt:
Hozzávalók (25
db-hoz): 500 g
sertés darált hús, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 2 db zsemle, só, fekete őrölt bors, őrölt pirospaprika
A beforgatáshoz:
zsemlemorzsa
A sütéshez: étolaj
Elkészítése:
1. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
A sütéshez: étolaj
Elkészítése:
1. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
2. Ha
egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát,
ráütjük a tojásokat is.
3. A
szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.
4. Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a
darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan
kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
5. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong
labda nagyságúakat szeretem).
6. A
kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.
7. Végül nem túl forró olajban süssük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése