2013. július 19., péntek

Gyümölcskenyér meggyel


Gyümölcskenyér meggyel:
Hozzávalók 4 főre:
7 dkg cukor, 7 dkg vaj, 15 dkg liszt, 3 db tojás, 30 dkg gyümölcs (bármilyen),
1 mokkáskanál szódabikarbóna, csipet só
Elkészítése:
A lisztet, a sót, a cukrot és a szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojásokat. Legvégül belekeverjük a gyümölcsöket is. Őzgerincformába vagy kalácsformába tesszük, elsimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C-on sütjük készre, kb. 30 perc alatt. A sütési idő nagymértékben függ a gyümölcsök fajtájától (mennyire lágyítja a tésztát). Tűpróbával ellenőrizzük. Várjuk meg, amíg a formában kihűl, mert könnyen törik a tészta. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése