2013. július 11., csütörtök

Karfiolkrémleves sajtpuffancsokkal



Karfiolkrémleves sajtpuffancsokkal:
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2-3 szem krumpli (ha igazán sűrűn szereted), 1 db vöröshagyma, vaj, 1 liter zöldségleves (lehet leveskockából is), 2 dl tejszín, 1 db tojás, fél deci tej, 3 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű), 2 evőkanál reszelt érett sajt (parmezán, ementáli, gouda, rokfort stb.), szerecsendió, só, bors, köménymag
Elkészítése: Párold meg egy evőkanálnyi vajon a felaprított hagymát, majd öntsd fel a zöldségleves alaplevével. Dobd hozzá a kockákra vágott, hámozott krumplit és a rózsáira szedett karfiolt. Amíg fő, készítsd el a sajtpuffancsot: melegítsd fel a tejet egy evőkanál vajjal, majd szórd bele a lisztet. Ezt addig kevergesd kis lángon, amíg rugalmas labdává válik – ezt égetett tésztának hívják. Hűtsd ki, majd keverd hozzá a felvert tojást és a sajtokat. A tésztából vizes kézzel gyúrj kis gombócokat rendezgesd kivajazott tepsire, és süsd meg 180 fokon 5-6 perc alatt: világosbarna, kétszeresére duzzadt puffancsokat kapsz. A levest pürésítsd mondjuk botmixerrel vagy turmixgépben, sózd, borsozd, reszelj bele szerecsendiót, és öntsd fel a tejszínnel.
Ha kihűlne, melegíts rajta kicsit, rögtön tálalhatod.
http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20130313-a-tokeletes-egetett-teszta-lepesrol-lepesre.html  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése