Sajtos-tejfölös húsos tészta csőben
sütve:
Hozzávalók 6 adagra:
500 g fusilli száraztészta,
500 ml 20%-os tejföl,
200 ml 2,8%-os tej,
4 db tojás,
300 g reszelt trappista sajt,
2 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt feketebors,
5 szelet sertés comb,
olaj
Elkészítése:
A tésztát lobogó forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A sertés húsok mindkét oldalát sózzuk – borsozzuk. Majd egy kis olajon puhára sütjük.
Tálba tesszük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, zúzott fokhagymát, sót, borsot, tejet, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajt kétharmad részét, ezzel is összekeverjük.
Ha lecsepegtettük a tésztát, akkor az is mehet, a tejfölös masszába. Ezt összekeverjük.
Vajjal kikent tálba öntjük a felét. Közé tesszük a hús szeleteket. És ráöntjük a tészta másik felét is.
Megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. http://aprosef.hu/sajtos_tejfolos_teszta_csoben_sutve_recept
Hozzávalók 6 adagra:
500 g fusilli száraztészta,
500 ml 20%-os tejföl,
200 ml 2,8%-os tej,
4 db tojás,
300 g reszelt trappista sajt,
2 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt feketebors,
5 szelet sertés comb,
olaj
Elkészítése:
A tésztát lobogó forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A sertés húsok mindkét oldalát sózzuk – borsozzuk. Majd egy kis olajon puhára sütjük.
Tálba tesszük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, zúzott fokhagymát, sót, borsot, tejet, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajt kétharmad részét, ezzel is összekeverjük.
Ha lecsepegtettük a tésztát, akkor az is mehet, a tejfölös masszába. Ezt összekeverjük.
Vajjal kikent tálba öntjük a felét. Közé tesszük a hús szeleteket. És ráöntjük a tészta másik felét is.
Megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. http://aprosef.hu/sajtos_tejfolos_teszta_csoben_sutve_recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése