2013. február 14., csütörtök

Almaleves


Almaleves:
Hozzávalók: 8 - 10 db alma, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, 
1 kis doboz főzőtejszín, cukor (ízlés szerint), csipet só, 1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 csomag eper pudingpor
Elkészítése:
Az almákat mossuk meg, szedjük ki a magházat és daraboljuk vékony szeletekre. (Aki akarja az meg is hámozhatja az almákat)
Tegyük egy lábosba, öntsük fel vízzel és főzzük össze a citromlével, csipet sóval, cukorral és szegfűszeggel.
Elkészítjük a habarást: A pudingport kiöntjük egy lábosba, hozzá adok egy kis őrölt fahéjat erre ráöntjük a tejszínt és simára keverjük vele. Ha esetleg a pudingpor és a tejszín nem teszi lehetővé, hogy kikeverjük, nyugodtan önthetünk hozzá egy kis vizet.
Elkészült a habarásunk. A habarásunk hozz szedünk le egy kis forró levest. Ezt hő kiegyenlítésnek hívják. Erre azért van szükség, hogy a habarás és a leves hőmérséklete közelegyen egymáshoz.
A habarás öntésénél is ügyeljünk arra, hogy amikor a levesbe öntjük a fokozatosság elvét kövessük. Először csak a felét öntsük bele, és amikor már látjuk, hogy milyen sűrű az ételünk utána öntsük bele a maradékot.
Miután megfőtt a gyümölcs adjuk hozzá a habarást - ízlés szerint még fahéjat és ha még szükséges, akkor cukrot is - és forraljuk össze.
(Tipp: Aki akarja az ki szedhet néhány darab almát, a többit pedig botmixerrel össze törheti. Tálaláskor a meghagyott almakockákat pedig a levesbe rakja. ) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése