Almaleves:
Hozzávalók:
8 - 10 db alma, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg,  
1 kis doboz főzőtejszín, cukor (ízlés szerint), csipet só, 1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 csomag eper pudingpor
1 kis doboz főzőtejszín, cukor (ízlés szerint), csipet só, 1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 csomag eper pudingpor
Elkészítése: 
Az almákat mossuk meg, szedjük ki a magházat és daraboljuk
vékony szeletekre. (Aki akarja az meg is hámozhatja az almákat)
Tegyük egy lábosba, öntsük fel vízzel és főzzük össze a
citromlével, csipet sóval, cukorral és szegfűszeggel. 
Elkészítjük a habarást: A pudingport kiöntjük egy
lábosba, hozzá adok egy kis őrölt fahéjat erre ráöntjük a tejszínt és simára
keverjük vele. Ha esetleg a pudingpor és a tejszín nem teszi lehetővé, hogy
kikeverjük, nyugodtan önthetünk hozzá egy kis vizet. 
Elkészült a habarásunk. A habarásunk hozz szedünk le egy kis
forró levest. Ezt hő kiegyenlítésnek hívják. Erre azért van szükség, hogy a
habarás és a leves hőmérséklete közelegyen egymáshoz. 
A habarás öntésénél is ügyeljünk arra, hogy amikor a levesbe
öntjük a fokozatosság elvét kövessük. Először csak a felét öntsük bele, és
amikor már látjuk, hogy milyen sűrű az ételünk utána öntsük bele a maradékot. 
Miután megfőtt a gyümölcs adjuk hozzá a habarást - ízlés
szerint még fahéjat és ha még szükséges, akkor cukrot is - és forraljuk össze. 
(Tipp: Aki akarja az ki szedhet néhány darab almát, a
többit pedig botmixerrel össze törheti. Tálaláskor a meghagyott almakockákat
pedig a levesbe rakja. ) 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése