Paradicsomos babfőzelék:
Hozzávalók: 2 kis doboz bab konzerv (410g + 410g = 810g), 1 doboz paradicsomlé (500g), 2 nagy fej vöröshagyma, bazsalikom, majoránna, 1 csipet ételízesítő vagy só,
3-5 gerezd fokhagyma,
liszt, vaj Hozzávalók: 2 kis doboz bab konzerv (410g + 410g = 810g), 1 doboz paradicsomlé (500g), 2 nagy fej vöröshagyma, bazsalikom, majoránna, 1 csipet ételízesítő vagy só,
Elkészítés:
A hagymákat felaprítjuk és vajon megpirítjuk. Amikor szép barna, beletesszük a babot, így főzzük egy - két percig, majd felöntjük a paradicsomlével, megfűszerezzük, és főzzük tovább.
Közben rántást készítünk: egy kevés vajon egy kis lisztet pirítunk és csomómentesre keverjük. Majd felengedjük egy kis hideg vízzel és azzal keverjük ki. Beízesíthetjük a rántásunkat is egy kis bazsalikommal, majoránnával és ételízesítővel. Bele öntjük a paradicsomos babba. Majd kiforraljuk az ételt.
A hagymákat felaprítjuk és vajon megpirítjuk. Amikor szép barna, beletesszük a babot, így főzzük egy - két percig, majd felöntjük a paradicsomlével, megfűszerezzük, és főzzük tovább.
Közben rántást készítünk: egy kevés vajon egy kis lisztet pirítunk és csomómentesre keverjük. Majd felengedjük egy kis hideg vízzel és azzal keverjük ki. Beízesíthetjük a rántásunkat is egy kis bazsalikommal, majoránnával és ételízesítővel. Bele öntjük a paradicsomos babba. Majd kiforraljuk az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése