2013. február 14., csütörtök

Rizibizi


Rizibizi:
Hozzávalók: ételízesítő, rizs, répa, borsó
Elkészítése: Beleteszek egy lábosba 2 dl (meg mosott) rizst (mindig mérő pohárba mérem a rizst), megszórom egy kis ételízesítővel és felengedem kétszer annyi vízzel mint amennyi a rizs.
Felteszem a gáz legnagyobb fokozatára és addig főzöm míg el nem párolog a víz. Majd leveszem a gázt a legalacsonyabb fokozatra és fedő alatt főzöm további 10 percig.
Ha kész félre teszem.
Nekem volt itthon előre főzött répám és borsóm egyben így nem volt sok dolgom vele. (Akinek viszont nincs az pucoljon meg egy pár répát, vágja karikára és ételízesítős vízbe főzz meg a borsóval együtt.)
Majd a puha zöldségeket összekeverem a főtt rizzsel és ízesítem, ha szükséges. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése