2013. február 9., szombat

Rakott palacsinta


Rakott Palacsinta:
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 2 tojás, 1,5 dl ásványvíz, 3 dl tej, csipet só, 2 ek olaj, 1-2 cs vaníliás cukor, egy késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék:
baracklekvár és kakaópor (de lehet cukros dióval, cukros mákkal, fahéj, krémtúróval, mogyoró krémmel tölteni vagy ami éppen kéznél van)
Tetejére: 4 db tojás fehérje, kevés porcukor
Elkészítés:
A tojásokat felverjük, majd belekeverjük felváltva a lisztet és a tejet, majd hozzá a csipet só.
Hagyjuk fél órát pihenni, majd még egyszer alaposan elkeverjük és hozzáöntjük az ásványvizet, az olajat és a vaníliás cukrot. Sütjük.
A töltelékeket összekeverem a cukorral. A kakaót a cukorral és kevés tejjel elkeverem.
Az első lapot megkenem a folyékony (kenhető) kakaóval.
A következő lapot megkenem lekvárral. Addig folytatom, amíg a palacsinták elfogynak.
Tálalás előtt 10 - 15 percre beteszem a sütőbe, hogy a palacsinta átmelegedjen.
Majd kiveszem a sütőből és rákenem a tojásfehérjéből és porcukorból felvert habot. Ezután visszateszem a sütőbe, és csak addig sütőm, amíg a hab kissé megpirul.
Lehet hozzá tejszínhabot, vagy csoki öntetet adni.
Tanácsok:
Ez kb. 12-14 db palacsintához elég. Ha dupla adagot szeretnél, a tojáson kívül mindent duplázz meg! 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése