Habos - meggyes sütemény:
Hozzávalók 6 főre:
A tésztához: 5 tojássárgája, 15 dkg sütőmargarin, 8 evőkanál cukor, 1 kis doboz tejföl (175 g), 1 citrom reszelt héja, 1/2 (fél) citrom leve, liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 - 1,5 üveg meggybefőtt (vagy kb. 50 dkg friss vagy fagyasztott) ízlés szerint
A habhoz: 5 tojásfehérje (ha van kimaradt fehérje más ételből, azt is hozzátehetjük), 8 evőkanál cukor, fél citrom leve
Elkészítés:
A tésztához: 5 tojássárgája, 15 dkg sütőmargarin, 8 evőkanál cukor, 1 kis doboz tejföl (175 g), 1 citrom reszelt héja, 1/2 (fél) citrom leve, liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 - 1,5 üveg meggybefőtt (vagy kb. 50 dkg friss vagy fagyasztott) ízlés szerint
A habhoz: 5 tojásfehérje (ha van kimaradt fehérje más ételből, azt is hozzátehetjük), 8 evőkanál cukor, fél citrom leve
Elkészítés:
- A meggyet kimagozzuk, becukrozzuk, lecsöpögtetjük. Ha befőtt meggyből készül, azt is lecsepegtetjük.
- A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal gépi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, tejfölt, citromlét, s annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Végül belekeverjük a sütőport.
- A sütőt előmelegítjük.
- A tésztát kikent, lisztezett tepsibe terítjük. Nem kell megijedni, vékony tésztánk lesz.
- A tésztába belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyet, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
- Míg sül a tészta, a tojásfehérjéket egy olyan edénybe rakom, amelyben fel tudom verni és a lábasra tudom tenni, de az alja nem lóg bele a forró vízbe. A tojásfehérjét a vízgőz fölött felverem 8 evőkanál cukorral és fél citrom levével.
- Mikor a sütemény megsült, a
tetejére terítjük a vízgőz felett felvert keményhabot, és kb. 3 percre
visszatoljuk a sütőbe, míg a teteje aranybarna lesz.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x23 cm
Nagyon fincsi te kis Töksi Süni!
VálaszTörlés