2013. február 10., vasárnap

Bolognai lencse

Bolognai lencse:
Hozzávalók - 4 főre:
40 dkg lencse (beáztatott), 1 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 60 dkg darált hús, 8 evőkanál sűrített paradicsom, 2 evőkanál ketchup, só, bors, kakukkfű, rozmaring, majoránna, oregáno, bazsalikom, olaj, 1 - 1,5 dl vörösbor, 8 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A beáztatott lencsét sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük.
A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta.
Hozzáadjuk a darált húst, és kifehéredésig pirítjuk, kb. 10 perc. Sózzuk, borsozzuk.
Belekanalazzuk a paradicsompürét és a ketchupot, majd felönjtük kb. 2 dl vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk.
Kakukkfűvel, rozmaringgal, majoránnával, oregánóval és bazsalikommal ízlés szerint fűszerezzük.
Lassanként hozzáadjuk a vörösbort, és 10-12 percig pároljuk.
Ha elkészült, beleforgatjuk a leszűrt lencsét, majd tálalás előtt, beletesszük egy jénaiba, megszórjuk reszelt sajttal és pár perc alatt sütőben ráolvasztjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése