2013. február 6., szerda

Lepcsánk


Lepcsánka – tocsni recept:
Hozzávalók 3 főre:
50-60 dkg krumpli, 3 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld,
1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál majoránna, só, bors, 4 evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogy hosszú, szálkás legyen. (Nagyobb adagnál érdemes a robotgép reszelőbetétjét használni.)
  2. Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát, lisztet, apróra vágott petrezselyemzöldet, majorannát. Sót, borsot ízlés szerint.
  3. Olyan masszát kapunk, amiben a krumpli dominál, nem palacsinta vagy nokedli tésztát.
Forró olajban, evőkanállal szaggatva, kerek lapokká lapítva, mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése