Lepcsánka – tocsni recept:
Hozzávalók 3 főre: 50-60 dkg krumpli, 3 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld,
1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál majoránna, só, bors, 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
Hozzávalók 3 főre: 50-60 dkg krumpli, 3 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld,
1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál majoránna, só, bors, 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogy hosszú, szálkás legyen. (Nagyobb adagnál érdemes a robotgép reszelőbetétjét használni.)
- Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát, lisztet, apróra vágott petrezselyemzöldet, majorannát. Sót, borsot ízlés szerint.
- Olyan masszát kapunk, amiben a krumpli dominál, nem palacsinta vagy nokedli tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése