2013. február 9., szombat

Húsleves

Húsleves:
Hozzávalók: 40 dkg sertés hús (lehet használni más húst is), 4-5 db burgonya, 2 db répa, 2 db paradicsom, só, bors, ételízesítő, 1 db zöldség leves kocka, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, olaj, majoránna, friss petrezselyem
A galuskához: 1 db tojás, 2 púpos evőkanál liszt, 0,5 teáskanál só
Elkészítése: Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. 
Egy kis olajon megdinsztelek egy fej apróra vágott vöröshagymát, közben sózom, borsozom. 
Majd apróra vágom a húst és rádobom a hagymára és kifehéredésig pirítjuk. Majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Beledobom a másik vöröshagymát amit nem vágok fel teljesen finomra, a fokhagymákat felvágva, a zöldség leves kockát, egy kis ételízesítőt, és majoránnát. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük. Ezután beletesszük a karikára vágott sárgarépákat és az kockára vágott burgonyákat. További lassú gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük. Amikor meg puhultak a zöldségek is, bele teszünk egy kis petrezselymet, a paradicsomokat apróra vágva és utána fűszerezzük ha szükséges és pótoljuk az elpárolgót vizet.
Elkészítjük a galuskát: a tojást összekeverjük a liszttel és pici sóval. Közepes lágyságú massza legyen, amit nem szabad nagyon kidolgozni. Beleszaggatjuk a levesbe egy kis kanál segítségével vagy galuskaszaggatóval.
Amikor a galuskák feljöttek a leves tetejére akkor van kész a leves. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése