2013. február 6., szerda

Kókuszkocka



Kókuszkocka:
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 cs. vaníliás cukor,
2 db tojás, 3 ek olvasztott méz, 2 dl tej
A margarint keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal, és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
Egy 22x32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve, hűtsük ki egészen.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjuk fel ízlés szerint, majd forgassuk bele a kakaós mázba és a kókuszreszelékbe.
Kakaós máz hozzávalói:
10 dkg cukor és 10 dkg porcukor (de ha csak sima kristálycukor van otthon az is jó),
20 dkg margarin, 3 ek kakaó, 1 db rumaroma, 1 dl tej
A beleforgatáshoz 1,5 cs kókuszreszelék.
A margarint olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót és a tejet. Tegyük vissza a tűzre és pár perc alatt kevergetve forraljuk ki. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a rumaromát. (v. ízlés szerint rumot)
A teljesen kihűlt tésztát ízlés szerint szeleteljük fel, majd egyesével  mártogassuk bele a kakaós-rumos masszába. Ezután forgassuk bele a kókuszreszelékbe, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A mézes tésztának köszönhetően nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése