Brokkolis tócsni
Brokkolis tócsni:
Hozzávalók:
4 személyre: 50 dkg brokkoli, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, őrölt
bors, liszt és sütéshez olaj
Elkészítés: A rózsáira szedett brokkolit kevés sós vízben puhára pároljuk, annyira,hogy a
villa könnyen belemenjen. Leszűrjük, s villával összetörjük. Hozzáadjuk a két
tojást, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, s annyi lisztet teszünk
bele, hogy összedolgozva, jól formálható, de tömör masszát kapjunk.
Forró olajban, evőkanállal szaggatva, kerek lapokká lapítva, mindkét oldalát
ropogós pirosra sütjük.
Adhatjuk meleg előételnek, körítéssel főételnek, lehet feltét főzeléken, de
tehetjük hidegtálra is, majonézzel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése