2013. február 7., csütörtök

Brokkolis tócsni



Brokkolis tócsni:
Hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg brokkoli, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, őrölt bors, liszt és sütéshez olaj  
Elkészítés: A rózsáira szedett brokkolit kevés sós vízben puhára pároljuk, annyira,hogy a villa könnyen belemenjen. Leszűrjük, s villával összetörjük. Hozzáadjuk a két tojást, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, s annyi lisztet teszünk bele, hogy összedolgozva, jól formálható, de tömör masszát kapjunk.
Forró olajban, evőkanállal szaggatva, kerek lapokká lapítva, mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.
Adhatjuk meleg előételnek, körítéssel főételnek, lehet feltét főzeléken, de tehetjük hidegtálra is, majonézzel. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése