2017. június 20., kedd

Gulyás leves


Gulyás leves:
Hozzávalók 4 főre:

0,5 kg sertéscomb,
2 db vöröshagyma,
2 db paradicsom,
1 db paprika,
1 dl olaj,
1 késhegynyi őrölt fehérbors,
1 késhegynyi őrölt feketebors,
só,
piros arany,
2 evőkanál őrölt pirospaprika,
1 db babérlevél,
1 késhegynyi őrölt köménymag,
víz
3 db krumpli,
3 db sárgarépa,
2 db petrezselyemgyökér vagy fehérrépa,
2 szál petrezselyemzöld,
2 szelet karalábé,
2 szelet zellergumó,
karfiol 
Elkészítése:
A pörkölthöz a hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk. A paradicsomot szintén apró kockákra vágjuk.
Kevés olajat hevítünk, amiben a hagymát üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd kb. 2 – 3 percig még pároljuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a húst.
Addig pirítjuk a húst, míg szépen kifehéredik és levet ereszt, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a köménymagot.
Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, végül felöntjük bőven vízzel, majd puhára főzzük a húst fedő alatt.
A leveshez a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret hosszában félbevágjuk, a karalábét és zellert fél karikára vágjuk, a burgonyát nagy kockákra.
Hozzáadjuk a leveshez. Fűszerezzük ha még kell.
Készíthetünk utánna desszertnek almás kockát.
http://aprosef.hu/gulyas_leves_recept




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése