2017. június 20., kedd

Méteres kalács


Méteres kalács:
Hozzávalók:
A tésztához:
4 db tojás, 

20 dkg cukor,
1 dl víz,
1 dl olaj,
12 g sütőpor,
12,5 dkg búzaliszt,
12,5 dkg rétesliszt,
2 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál olaj
A piskótához:
2 db tojás,
10 dkg cukor,
0,5 dl víz,
0,5 dl olaj,
1 teáskanál sütőpor,
6,5 dkg búzaliszt,
6,5 dkg rétesliszt
A forma kikenéséhez:
2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt
A krémhez:
2 csomag pudingpor (puncs ízű),
7,5 dl 1,5%-os tej,
3 evőkanál cukor,
25 dkg porcukor,
30 dkg margarin,
1 db vaníliás cukor,
2 evőkanál rum
A bevonáshoz:
30 dkg olvasztott étcsokoládé
Elkészítés:
Az őzgerinc formát ecsettel vékonyan bekenem és liszttel beszórom.
A tojások sárgáját a fele cukorral kihabosítom.
Az olajat és a vizet beleöntöm a kihabosított tojás sárgájába és elkeverm.
A kétféle lisztet és a sütőport egy tálba mérem és összekeverem.Belekeverem az olajos masszába.
Elfelezem a masszát két külön edénybe. Az egyikbe belekeverem a kakaót és az 1 evőkanál olajat.
A tojások fehérjét a maradék cukorral felverem. Megfelezem a tojáshabot és felét az egyik, felét a másik masszába keverem.
Külön-külön beleöntöm az őzgerinc formába és 180 C fookon kb 40 percig sütöm.
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzöm és kihűtöm.
A margarint a porcukorral kihabosítom, majd apránként hozzáadom a pudingot is. Vaníliás cukorral és rummal ízesítem.
A piskóta laphoz az előzőek szerint tésztát készítek. 38x23 cm-es sütőpapíros lemezre kenem. 180 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.
Ha kisült az őzgerinc, még melegen kiborítom a formából.
Ha kihült a tészta, a forma bordamélyedéseinél felszeletelem.
A piskóta lapot megkenem krémmel.A két különbőző rudat felválva egymáshoz "ragasztom" a krémmel.
A maradék krémet a rudak tetejére kenem.Hűtőbe teszem 2 óra hosszára.
A csokoládét vízgőzön felolvasztom és a süteményre öntöm.
Ha megdermed a csokoládé, felszeletelem.
http://aprosef.hu/meteres_kalacs_recept




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése