2017. június 20., kedd

Erdélyi – palacsinta


Erdélyi – palacsinta:
Hozzávalók ( 7 db palacsintához):
15 dkg liszt,
1 kiskanál só,
2 db tojás,
2 dl tej,
1,5 dl szódavíz,
1 evőkanál olaj
Feltéthez:
40 dkg csirkemell,
1 evőkanál olaj,
1 db vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál pirospaprika,
1 teáskanál paprikakrém,
bors,
3 dl tejföl
Tetejére:
10 dkg reszelt sajt
Továbbá:
olaj – palacsintasütő és tepsi kikenéséhez
zsemlemorzsa – tepsi szórásához
Elkészítése:
Palacsinta készítése:

A tojásokat elkeverjük a sóval, az étolajjal, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a kétféle folyadékot. Csomómentesre keverjük, és hagyjuk kicsit pihenni a konyhapulton.
Egy 26 cm átmérőjű serpenyőt olajjal kissé átkenünk minden palacsinta sütése előtt. 1-1 adat tésztát merünk a serpenyőbe, és mindkét oldalukat megsütjük.
A megsült palacsintákat vékony csíkokra felvágjuk.
Feltét készítése:
A csirkemellet megmossuk, a felesleges vizet leitatjuk róla, majd apróra kockázzuk. Egy edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Megdinszteljük, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Meghintjük pirospaprikával és felöntjük 1 dl vízzel. Belekeverjük a paprikakrémet, borssal ízesítjük és lefedve puhára pároljuk.
Összeállítás:
Ha megpuhult a hús, elkeverjük 1,5 dl tejföllel, majd beleforgatjuk a csíkokra vágott palacsintát.
Egy hőálló tálat étolajjal vékonyan kikenünk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztával összekevert csirkepaprikást.
A maradék tejföllel meglocsoljuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
http://receptneked.hu/egytaletelek/erdelyi-palacsinta/



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése