2017. június 21., szerda

Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel


Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel:

Hozzávalók:
4 db tanyasi csirkecomb (farrésszel),
4-5 db sárga krumpli,
3-4 db sárgarépa,
2 db lila hagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt fehér bors,
szerecsendió,
majoranna,
kakukkfű,
2 tk ételízesítő,
3-4 ek libazsír (vagy, sertés, kacsa..),
1 dl fehérbor (vagy víz)

Elkészítése:

A combokat ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (én este befűszereztem, majd sütésig a hűtőben pihent).
A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután a krumplit sózzuk meg, és forgassuk alaposan össze. (a sózással azért óvatosan bánjunk, mert a húst már előzőleg besóztuk).
A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb cikkekre.
A tepsibe kanalazzuk bele a zsírt, majd öntsük rá a bort. Ezután helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, majd rakjuk köré a feldarabolt krumplit, sárgarépát, hagymát, és a pucolatlan fokhagymagerezdeket.
Ezután fóliával fedjük le a tepsit, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra a húst és a zöldségeket. (ha túl sok lenne alatta a lé, öntsünk le belőle, és pótoljuk egy-két ek zsírral)
Tálalás előtt helyezzük tányérra a húst, majd rakjuk köré a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk.
http://receptneked.hu/szarnyas/tepsis-csirkecomb-vele-sult-zoldsegekkel/



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése