2017. június 20., kedd

Pihe-puha pogácsa


Pihe-puha pogácsa:
Hozzávalók – 8 főre:
60 dkg liszt,
3 tojás,
1 kis doboz tejföl – 150 g-os,
25 dkg margarin,
4 kiskanál só,
1 kiskanál cukor,
5 dkg élesztő,
5 dkg reszelt sajt,
1 dl tej – az élesztő felfuttatásához

Elkészítése:

A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítem. A tejfölbe belekeverem az élesztőt, majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicsit átgyúrom és hagyom kelni kb 1/2 órát.
Pihenés után, háromszor hajtogatom 20 percenként, majd kinyújtom kb 2 ujjnyi vastagra, felvert tojással lekenem, késsel berácsozom, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom.
200 fokon sütöm, 30 perc alatt kész. Hideg sütőbe teszem és úgy kezdem sütni. Nagyon finom és puha.
http://receptneked.hu/sos-sutemenyek/pihe-puha-pogacsa/


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése