2017. június 20., kedd
Sajttekercs
Sajttekercs:
Hozzávalók 1 tekercshez:
A tekercshez:
10 dkg reszelt trappista sajt,
12 db szeletelt trappista sajt,
9 szelet gépsonka
A töltelékhez:
5 db keményre főzött tojás,
10 dkg ömlesztett sajt,
10 dkg vaj
Az ízesítésre:
2 csipet só,
2 csipet őrölt feketebors,
1 teáskanál mustár,
0,5 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a szeletelt sajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást.
Megszórjuk a reszelt sajttal és meleg sütőbe tesszük 2 percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon. Hagyjuk lehűlni.
Míg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük.
Majd befedjük a sonkaszeletekkel.
A tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, sózzuk, és jól összekeverjük.
Majd a sonkaszeletekre kenjük.
Szorosan feltekerjük, tálra tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben lehűtjük, majd éles késsel szeleteljük.
http://aprosef.hu/sajttekercs_recept
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése