2017. június 20., kedd

Sárgarépás zsemle


Sárgarépás zsemle:
Hozzávalók:

450 gramm liszt,
50 gramm napraforgómag (szotyi),
két evőkanál olíva olaj,
4 nagy darab répa,
1/2 csomag élesztő,
1/2 dl natúr joghurt,
100 gramm zabpehely (havregryn),
1 dl forró víz, és 2 dl hidegvíz.
Elkészítése:
A forró vizet a hideg vízzel és joghurttal nagy tálban összekeverem, majd beleteszem az élesztőt, és hagyom felfutni kicsit, addig lereszelem a répát, kimérem a szotyit, és a zabpelyhet, majd beleöntöm azokat az élesztős lébe és ehhez adom az olíva olajat, meg a sót (csak nagyon kicsit). Majd szitálva lassan a lisztet, mert akkor kicsit puhább lesz a zsemle. Addig dagasztom amíg össze nem áll, és kicsit ragadós is lesz. Majd hagyom 30 percig dagadni lefedve, utána meg 12 darab zsemlét formázok belőle, és még azokat a formákat is hagyom 30 percig dagadni (kelni).
Azt
án 180 fokon a sütőben, de légkeveréssel sütöm 20 – 25 percig sütöm.

A receptet Csilla F. barátnőmtől kaptam :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése