2017. június 20., kedd
Csevapcsicsa
Csevapcsicsa:
Hozzávalók 40 darabra:
500 g darált marhahús,
500 g darált sertéshús,
1 gerezd fokhagyma,
0,5 kávéskanál őrölt feketebors,
1 csapott evőkanál só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 evőkanál víz
Elkészítése:
A darált húsokat tálba tesszük, hozzáadjuk az összes hozzávalót, és alaposan összekeverjük. Ha van időnk érdemes pár órával sütés előtt összekeverni és állni hagyni, így még finomabb lesz.
Ha állt akár egy órát is – vizes kézzel hüvelykujjnyi darabokat formázunk belőle. Érdemes rendesen összenyomkodni, nehogy sütés közben szétessenek. Ha valaki szeretné, saslikpálcára tűzheti őket és úgy is lehet sütni.
Forró serpenyőben, forgatva pár perc alatt kisütjük a húsokat. Ha teflon grillserpenyőben sütjük, akkor nem kell alá pici olaj sem.
Mikor megsültek, egy tányérra szedjük őket.
És már tálaljuk is a csevapcsicsát.
Tipp:
Ha grillen van sütve az is add neki egy jellegzetes ízt. Tálalás: Sült krumplival, lilahagymával és paradicsommal.
http://aprosef.hu/csevapcsicsa_recept
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése