2017. június 20., kedd
Rebarbaradzsem
Rebarbaradzsem:
Hozzávalók:
pár szál rebarbara (4 db),
cukor,
fahéj,
szegfűszeg,
citrom,
vanília kikapart magja ízlés szerint,
nátrium – benzonát,
tortazselé ( ha nincs jem fix),
víz
Elkészítése:
Szalagokban lehúzzuk a rebarbara héját. Vékony karikákra vágjuk. A rebarbarát felöntjük vízzel és feltesszük főni. Fűszerezzük, amikor levet ereszt, apránként hozzáadjuk a cukrot. Ha megfelelő az íze, akkor hozzáadjuk a tortazselét, közben kavargatjuk. Amikor kellően besűrűsödött, befőttes üvegekbe merjük, a tetejére egy késhegynyi nátrium – benzonátot szórunk. Alufóliát teszünk az üvegre, erősen lezárjuk és dunsztoló kosárba tesszük az üvegeket.
http://magyarkonyhaonline.hu/receptek/rebarbaradzsem
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése