2017. június 23., péntek

Diós krémes


Diós krémes:
Hozzávalók – a mérce 200 ml-es csésze:

1 db tojás,
½ csésze cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csésze tej,
½ csésze olaj,
1 csésze liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só,
1 csésze darált dió
Krémhez:
600 ml tej,
5 evőkanál cukor,
2 zacskó vaníliaízű pudingpor,
150 g vaj
Elkészítése:
1 tojást ½ csésze cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra verünk, majd hozzáadunk 1 csésze tejet, ½ csésze olajat, elkeverjük. Majd ehhez adunk még 1 csésze lisztet beleszitálva (a recept réteslisztet ír de, az nem volt itthon), 1 csomag sütőport, 1 csipet sót, 1 csésze darált diót. Egy körülbelül 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, liszttel beszórunk, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 25 perc).

Közben elkészítjük a krémet:
600 ml tejhez hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 2 zacskó vaníliapudingot, és megfőzzük. Ha elkészült a puding, kihűtjük. 150 g vajat habosra verünk, és ehhez a habos vajhoz adagoljuk hozzá apránként a pudingot (folyamatos kevergetés mellett). A tölteléket a megsült tészta tetejére kanalazzuk, elsimítjuk, majd díszítjük (pl. csokoládéreszelékkel, darált dióval).
https://www.topreceptek.hu/recept/csoda-egyetlen-tojasbol-r163





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése