Pizza:
Hozzávalók – a mérce 2,5 dl bögre:
Tésztához:
3 bögre liszt,
1 bögre meleg víz,
1/3 bögre olaj,
1 evőkanál cukor,
fél kocka élesztő,
kevés só
Olaszos paradicsomszósz:
fél liter paradicsomszósz,
1 teáskanál oregánó,
1 teáskanál bazsalikom,
1 teáskanál kakukkfű,
1 teáskanál fokhagymakrém vagy por (krém esetén figyelj a sóra!),
2 teáskanál cukor,
ízlés szerint só és bors
Hozzávalók – a mérce 2,5 dl bögre:
Tésztához:
3 bögre liszt,
1 bögre meleg víz,
1/3 bögre olaj,
1 evőkanál cukor,
fél kocka élesztő,
kevés só
Olaszos paradicsomszósz:
fél liter paradicsomszósz,
1 teáskanál oregánó,
1 teáskanál bazsalikom,
1 teáskanál kakukkfű,
1 teáskanál fokhagymakrém vagy por (krém esetén figyelj a sóra!),
2 teáskanál cukor,
ízlés szerint só és bors
Elkészítése:
Futtasd fel az élesztőt a cukorral
a vízben.
Keverd össze a lisztet a sóval, és
csinálj mélyedést a közepére.
Keverd össze az élesztős vizet a
liszttel. Nem fog teljesen még összeállni, de éppen csak úgy ahogy legyen
egyben.
Az olajat csak most add hozzá,
keverd el kicsit még a késsel, és már dolgozhatsz is vele kézzel. Dagaszd
addig, ameddig szép egyenletes nem lesz.
Lisztezd ki a kelesztő tálat, és
rakd bele a tésztát. Egy óra kelesztés után ereszd le, majd keleszd még egy
óráig. Lehet akár simán két óráig is keleszteni, de eresztéssel jobb a tészta.
Felezd el a tésztát, és nyújtsd ki
lisztezett sütőpapíron.
200
fokon alsó felső sütésen addig süsd, ameddig a széle meg nem barnul, és a sajt
meg nem pirul.A receptet Roland A.-tól kaptam :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése