2017. június 20., kedd
Pihe – puha sajtos pogácsa
Pihe – puha sajtos pogácsa:
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 dl olaj,
1 dl tej az élesztő felfuttatásához,
5 dkg friss élesztő,
2 teáskanál cukor,
3 teáskanál só,
1 tojás sárgája a tésztába + 1 a teteje megkenéséhez,
15 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére
Elkészítése:
A tejet langyosítsuk meg, keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt.
10 – 15 percig hagyjuk állni, amíg felfut.
A vajat olvasszuk meg egy picit, keverjük hozzá a liszthez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatót élesztőt és a tojás sárgáját. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot, és jól gyúrjuk össze. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!
Pihentessük fél órát hűtőben, majd még egyszer gyúrjuk át. Nyújtsuk ki, és szaggassunk pogácsákat belőle.
A tetejét kenjük meg tojás sárgájával, szórjuk rá a sajtot, és sütőben 180 fokon vagy gázsütőben 3-as fokozaton süssük 30 percig.
Tipp:
Sütés előtt tálcára lehet rakni, így betenni a fagyasztóba, amikor rá dermedt a tojás és a sajt a tetejére, bezacskózni és visszarakni a fagyasztóba. Csak kivesszük, amikor kell és megsütjük.
http://www.mindmegette.hu/pihe-puha-sajtos-pogacsa.recept
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése