2017. június 20., kedd

Ötperces túrós kuglóf



Ötperces túrós kuglóf:
Hozzávalók:

1 kocka szoba hőmérsékletű margarin (25 dkg),
1 csipet só,
25 dkg zsírós tehéntúró,
1 bögre cukor (25 dkg),
2 db tojás,
2 bögre finomliszt (25 dkg),
1 csomag sütőpor (12 g),
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet sóval, a cukorral, vaníliás cukorral és a túróval kikeverjük egy mixerrel. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. Nálam a sütési idő kb. 45 perc volt, de tűpróbával ellenőrizzük. Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tányérra. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
El lehet készíteni túró helyett sajttal (Philadelphia), meg persze egy kis reszelt citrom héjjal.
 

http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2016/01/05/otperces-turos-kuglof/






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése