2017. június 20., kedd
Tejfölös – rebarbarás süti
Tejfölös – rebarbarás süti:
Hozzávalók 6 főre:
A tésztához:
10 dkg vaj,
8,5 dkg cukor,
1 db tojás,
18 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
5 dkg tejföl
Töltelék:
25 dkg tejföl,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
4 közepes szár rebarbara,
1 evőkanál barna cukor
Elkészítése:
A tésztához:
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
Puha, de nem folyékony tésztát kapunk, melyet egyenletesen egy 24 cm átmérőjű, kivajazott, csatos tortaforma aljába és oldalára nyomkodunk.
Töltelék:
A töltelék hozzávalóit a rebarbara kivételével összekeverjük, és a formába öntjük.
A krémen elosztjuk a kisebb darabokra vágott rebarbarát, meghintjük kevés barna cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30-35 percig sütjük.
Ha elkészült, 10-15 percig a formában pihentetjük, majd rácsra csúsztatva kihűtjük. Langyosan a legfinomabb.
Sütési hőfok: 180°C, sütési mód: alul – felül sütés, sütési idő: 30 perc
http://www.nosalty.hu/recept/tejfolos-rebarbaras-suti
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése