2017. június 20., kedd

Tökfőzelék - Gyors fasírttal


Tökfőzelék:
Hozzávalók:

2 vöröshagyma,
olaj,
só,
tök,
ecet,
víz,
cukor,
kapor,
Habaráshoz:
tejföl,
zabpehely liszt
Elkészítése:
A 2 db vöröshagymát apróra vágjuk, egy kis olajon megdínszteljük, sózzuk. Majd a megtisztított és legyalult tököt hozzáadjuk, sóval és egy kis ecettel ízesítjük, majd gyakori kevergetéssel egy kicsit megpároljuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, adunk hozzá cukrot, apróra vágott vagy szárított kaprot és addig főzzük míg megnem puhul a tök. Közben a tejfölt a zabpehely liszttel simára keverjük, merünk ki a főzelék levéből hozzá hőkiegyenlítés céljából, ezt jól elkeverjük a tejfölös habarásban. Majd vissza öntjük a főzelékbe és ezzel sűrítjük az ételt. Kiforraljuk és utánaízesítünk cukorral, sóval és ecettel. 



Gyors fasírt:
Hozzávalók:
1 db vöröshagyma,
2 db fokhagyma,
50 dkg darált csirkemell,
petrezselyem,
reszelt sajt,
2 db tojás,
zsemlemorzsa,
1 szelet kenyér,
tej,
só,
bors,
örőlt paprika
Elkészítése:
Egy db vöröshagymát apróra vágok, 2 db fokhagymát lereszelek, hozzáadom a fél kg darált csirkét, petrezselymet, reszelt sajtott, 2 db tojást, kis zsemlemorzsát, 1 szelet kenyeret amit tejben megáztatunk, sót, borsot, örőlt paprikát.
Ezeket jól összegyúrom. Berakom 20 percre a hütőbe, hogy egy kicsit összeérjen. Majd gombocokat formázunk, sütőpapíral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon légkeveréssel pirosra sütjük.  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése